Mood of Nature

Mood of Nature on Mood of Finland Oy:n alatoiminimi.

Kehitämme ja tuotamme luontoelämyksiä Suomessa ja Espanjassa, vastuullisesti ja yhdessä kumppaniyrittäjien kanssa.

Mood of Nature – palvelut ovat pääosin kytköksissä Rakkauden Metsä – konseptiin:

  • Rakkauden Metsä -konseptissa istutetaan symbolinen puu rakkauden ja välittämisen symbolina. Puun voi istuttaa mihin tahansa luvanvaraiseen paikkaan (oma piha, metsä) tai osallistua yhteisiin istutustapahtumiin.

  • Puun tiedot ja tarina kirjataan todistukseen, jotka painetaan Länsi-Lapissa kauniille, käsin tehdylle paperille (Paperivalo).

  • Jokaisesta todistuksesta maksetaan 10€ Luonnoperintösäätiölle ikimetsien suojeluun ja Rakkauden puiden sijainti merkitään yhteisön karttaan. Rakkauden Metsä kasvaa siellä, missä puut kasvavat, ilman rajoja, globaalisti”

    Tärkeintä konseptissa on luonnonmonimuotoisuuden ennallistaminen ja säilyttäminen, vaikka toki yhden puunkin istutus lisää hiilinielujen määrää. Rakkauden puu ei ole mikä tahansa istutettu puu, koska se symboloi välittämistä ja rakkautta valitulle ihmiselle tai kohteelle ja puulla on tarina.

    Symbolic tree of Love has been planted for Maria and Chirs as a memory of their wedding day

Toimimme paremman tulevaisuuden puolesta

Puun istuttamalla yhteys luontoon konkretisoituu ja halu suojella omaa puuta ja sen kautta koko luontoa vahvistuu. Olen ollut todistamassa puiden istutustapahtumia ja jokainen tilanne on ollut tunnelatautunut, jokainen istuttaja on sanonut hetken olleen kaunis ja merkittävä. Omaa puuta käydään tervehtimässä ja mukaan otetaan ystäviä ja läheisiä. Pieni juttu, mutta tuo mukanaan suuria mahdollisuuksia.

Puita on istutettu ulkomaalaisille, jotka eivät korona-aikana päässeet Suomeen ja haluavat seuraavalla Suomen matkallaan käydä puunsa luona. Puita on istutettu mm. hääpareille, vastasyntyneille lapsille, lemmikille, omalle rakkaalle, lapsille, isovanhemmille, gay-yhteisölle, maailman lapsille, työyhteisölle, kollegoille, menehtyneelle läheiselle.

Seuraava Rakkauden Metsä base camp avataan Saloon (nyt Lopella, Helsingin Vuosaaressa ja Nuuksion Pohjoisella Portilla).   Matkailuyritysten kanssa olen myös käynyt neuvotteluja siitä, että he voisivat sisällyttää tämän konseptin osaksi muutaota luontopalvelua.

Konsepti on kehittynyt uudistavan ajattelun kautta. Uudistavassa ajattelussa Mood of Finlandia  mentoroivat Carlos Briceño ja Martín Araneda (Turismo Regenerativo, Chile) ja Anna Pollock.

Kansainvälisesti konsepti on saanut jonkin verran huomiota ja ensimmäiset puut on istutettu pohjois-Espanjaan.

Jos haluat tehdä yhdessä, ota yhteyttä: Mood of Finland yhteystiedot

Luova. Innostava. Vastuullinen. Yhdessä.