Vastuullisuus

Toimitaan paremman tulevaisuuden puolesta

Kutsun sinut mukaan toimimaan paremman tulevaisuuden puolesta.

Minä olen Anu Nylund, Mood of Finlandin omistaja, perustaja ja ainoa  työntekijä. Olen elänyt merkittävän tähtihetkeni vastuullisen matkailun asiantuntijana kun olin ehdolla vuoden 2017 Suomen vastuulliseksi matkailutoimijaksi ja pääsin finaaliin asti. Muina finalisteina olivat Finnair ja Helsingin Satama. Finnair voitti.

Minä heräsin vastuullisen toiminnan tarpeellisuudelle reilusti yli parikymmentä vuotta sitten.  Tarkkailin tilannetta Espanjan lomakohteissa ja tajusin nuorena alan ammattilaisena, että meillä on iso vastuu – vastuu siitä, että meidän lapsemmekin saavat viettää huolettoman ihania lomia puhtaassa luonnossa, syödä hyvää paikallista ruokaa, uida kirkkaissa vesissä ja hengittää raikasta ilmaa.

Mood of Finland on uudistavan matkailun edelläkävijä

Haluatko tulla mukaan uudistamaan matkailua!  Kutsun Sinut mukaan oppimaan ja kehittämään yhdessä uudistavan matkailun (regenerative tourism) mukaista tekemistä. Määritellään paikan henki ja muotoillaan palveluita, jotka tuottavat aidosti hyvää yksilötasolla, yhteisöille ja luonnolle.

Olen osallistunut elo-joulukuussa  2021 espanjankielisiin uudistavan matkailun täydennyskoulutuksiin. Jaan mielelläni hankkimaani tietoa, kokemusta ja suunnittelen valmennuksia  yritysten ja kohteiden tarpeisiin.

Haluatko lähteä mukaan uudistavan matkailun edelläkävijäksi – kysy lisää ja tehdään yhdessä!

Mood of Finland sitoutuu vastuulliseen toimintaan

Tekemisen taustalla vaikuttaa ajatus siitä, että me teemme valintoja, joilla on vaikutusta paremman tulevaisuuden varmistamisessa tuleville sukupolville. Uudistavan matkailun periaatteiden mukaisesti etsimme mahdollisuuksia jättää vierailtu paikka paremmaksi paikaksi käyntimme jälkeen.

Mood of Finlandille on myönnetty ulkopuolisen auditoinnin tuloksena Biosphere-sertifikaatti osoituksena vastuullisesta toiminnasta (26.10.2020) ja Sustainable Travel Finland merkki. Sertifiointi on tapa siirtyä mukavuusalueelta seuraavalle tasolle, sitoutua jatkuvaan toiminan kehittämiseen ja tehdä toiminta näkyväksi.

”Mood of Finland Oy täyttää kaikki Sustainable Travel Finland –merkille asetetut kriteerit ja Sustainable Travel Finland –merkin käyttöoikeus on myönnetty osoituksena arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen (26.11.2020).”

Mood of Finland Oy on allekirjoittanut  matkailutoimijoille kohdistetun Glasgow ilmastositoumuksen marraskuussa 2021, ensimmäisenä Suomessa.

Mood of Finlandin sitoumuksen löydät myös Sitoumus2050 – sivustolta

Mood of Finland kutsuu sinut mukaan vastuullisuupolulle

Vastuulliuuspolulla on lupauksia ja tekoja, joilla Mood of Finland on mukana ilmastotalkoissa ja toimimassa paremman tulevaisuuden puolesta. Me emme tee tätä yksin, vaan yhdessä muiden kanssa ja jokainen vieraamme saa osallistua.

Voit ladata vastuullisuuspolun tästä tarkempaa tarkastelua varten:
Vastuullinen kokemuspolku

Toimitaan paremman tulevaisuuden puolesta, tehdään vastuullisuuspolulla vaihtoehtoisia valintoja ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti, kulttuuirisesti ja eettisesti. Mood of Finlandin vastuullinen kokemuspolku.

Eettinen koodi – Code of Ethics

Mood of Finlandilla on oma eettinen koodi, jonka sisältöön pyydämme yhteistyökumppaneita tutustumaan, jotta voimme varmistaa koko palveluketjun perustuvan samoille eettisille arvoille. Mood of Finland Code of Ethics

Rakkauden Metsä on Mood of Finlandin konsepti

Rakkauden metsä – konsepti on Mood of Finlandin kehittämä ja omistama konsepti, joka tarjoaa mahdollisuuden osallistua ilmastotalkoisiin ja luonnon monimutoisuuden ylläpitämiseen.

Mood of Finland on Luonnonperintösäätiön tukijayritys. Olemme tukeneet Luonnonperintösäätiön toimintaa vuodesta 2019 lähtien 400 – 500€ /vuosi.  Maksammae jokaisesta Rakkauden Metsä -todistuksesta 10€  Luonnonperintösäätiölle ikimetsien suojeluun. Kiitos Rakkauden Metsä-toimintaa tukeneille!

Reilun matkailun yhdistys ja Vastuullisen matkailun verkosto

Anu Nylund, Mood of Finlandin perustaja, on ollut Reilun matkailun yhdistyksen jäsen vuodesta 2005. Sivustolta voit lukea vuonna 2021 päivitetyt Reilun matkailijan ohjeistukset ennen matkalle lähtöä. Anu Nylund on ollut Vastuullisen matkailun verkoston jäsen vuodesta 2015.