Vastuullisuus

Toimitaan paremman tulevaisuuden puolesta

Mood of Finlandin missio on toimia paremman tulevaisuuden puolesta luovasti, innostaen, vastuullisesti, yhdessä muiden kanssa ja hyvällä mielellä.

Heräsin vastuullisen toiminnan tarpeellisuudelle jo nuorena matkailun ammattilaisena 1990-luvulla.  Tarkkailin tilannetta Espanjan lomakohteissa ja tajusin, että meillä on vastuu siitä, että meidän lapsemmekin saavat viettää huolettoman ihania lomia puhtaassa luonnossa, syödä hyvää paikallista ruokaa, uida kirkkaissa vesissä ja hengittää raikasta ilmaa.

Mood of Finland on uudistavan matkailun edelläkävijä

Haluatko tulla mukaan uudistamaan matkailua!

Kansainvälisesti on jo noussut huoli siitä, että uudistavaa matkailun määritelmään käytetään väärin ilman käsitteen kokonaisvaltaista ymmärrystä. Uudistava ajattelu on oppimisen prosessi, joka johtaa uuteen ajatteluun ja tapaan toimia.

Kutsunkin sinut mukaan oppimaan ja kehittämään yhdessä uudistavan matkailun (regenerative tourism) mukaista tekemistä. Määritellään paikan henki ja muotoillaan palveluita, jotka tuottavat aidosti hyvää yksilötasolla, yhteisöille ja luonnolle.

Olen osallistunut vuodesta 2021 alkaen espanjankielisiin uudistavan matkailun täydennyskoulutuksiin ja olen jäsenenä espanjankielisessä Turismo Regenerativo – yhteisössä.  Jaan mielelläni hankkimaani tietoa ja kokemusta. Suunnittelen valmennuksia  yritysten ja kohteiden tarpeisiin ja olen mielelläni mukana kehittämisprojekteissa. Voit lukea lisää tästäkin aiheesta Forestexperince blogista.

Mood of Finland sitoutuu vastuulliseen toimintaan

Tekemisen taustalla vaikuttaa ajatus siitä, että me teemme valintoja, joilla on vaikutusta paremman tulevaisuuden varmistamisessa tuleville sukupolville.

Biosphere sertfiointi, Sustainable Travel Finland, Glasgow Declaration, Päästölaskenta, Uudistava matkailu

Mood of Finlandille on myönnetty ulkopuolisen auditoinnin tuloksena Biosphere-sertifikaatti osoituksena vastuullisesta toiminnasta (26.10.2020) ja Sustainable Travel Finland merkki. Sertifiointi on tapa siirtyä mukavuusalueelta seuraavalle tasolle, sitoutua jatkuvaan toiminan kehittämiseen ja tehdä toiminta näkyväksi. Sertifikaatti ja STF-merkki on uusittu kolmannen kerran helmikuussa 2024.

Mood of Finland Oy on allekirjoittanut  matkailutoimijoiden Glasgow ilmastositoumuksen marraskuussa 2021, ensimmäisenä Suomessa.  Tästä voit lukea sitoumuksen mukaiset toimentpiteet: Action Plan

Mood of Finland Oy: missiona on toimia paremman tulevaisuuden puolesta. Vastuullisuutta todennetaan mm. päästölaskennalla. Päästöt on laskettu Visit Finlandin hiilikurilaskurilla vuosina 2021-23. Vuoden 2023 päästöt ovat 16 kg CO2e/ yksi palvelupäivä

Mood of Finland mukana myös  Sitoumus2050 – sivustolla

Mood of Finland kutsuu sinut mukaan vastuullisuupolulle

Vastuulliuuspolulla on lupauksia ja tekoja, joilla Mood of Finland on mukana ilmastotalkoissa ja toimimassa paremman tulevaisuuden puolesta. Me emme tee tätä yksin, vaan yhdessä muiden kanssa ja jokainen vieraamme saa osallistua.

Voit ladata vastuullisuuspolun tästä tarkempaa tarkastelua varten: Vastuullinen kokemuspolku

Eettinen koodi – Code of Ethics

Mood of Finlandilla on oma eettinen koodi, jonka sisältöön pyydämme yhteistyökumppaneita tutustumaan, jotta voimme varmistaa koko palveluketjun perustuvan samoille eettisille arvoille. Mood of Finland Code of Ethics

Rakkauden Metsä

Rakkauden metsä – konsepti on Mood of Finlandin uudistavan ajatuksen mukaisesti kehitetty konsepti, joka tarjoaa mahdollisuuden osallistua ilmastotalkoisiin ja luonnon monimutoisuuden ylläpitämiseen.

Mood of Finland on Luonnonperintösäätiön tukijayritys. Olemme tukeneet Luonnonperintösäätiön toimintaa vuodesta 2019 lähtien 400 – 500€ /vuosi.  Maksammae jokaisesta Rakkauden Metsä -todistuksesta 10€  Luonnonperintösäätiölle ikimetsien suojeluun. Kiitos Rakkauden Metsä-toimintaa tukeneille!

Reilun matkailun yhdistys ja Vastuullisen matkailun verkosto

Reilun matkailun yhdistys

Anu Nylund, Mood of Finlandin perustaja, on ollut Reilun matkailun yhdistyksen jäsen vuodesta 2005. Sivustolta voit lukea vuonna 2021 päivitetyt Reilun matkailijan ohjeistukset ennen matkalle lähtöä. Anu Nylund on ollut Vastuullisen matkailun verkoston jäsen vuodesta 2015.