Innovaatio-Labit

Ideasta käytäntöön, matalan kynnyksen kokeiluilla, Startup-periaatteella toimivia samanhenkisten, ideoista innostuvien ihmisten rentoja tapaamisia. Jos idea lähtee lentoon, haetaan rahoitusta ja osaavat kumppanit toteuttamaan ideoita teoiksi.

Mood of Finland on aktiivinen kehittäjä ja etsii uusia matkailukonsepteja yhdessä muiden kanssa!

Käynnissä olevat Labit

Rakkaudenmetsä

 • Idea, joka sai alkunsa metsäisellä juoksulenkillä
 • Perustetaan Rakkauden metsä tai metsiä. Ne ovat vaihtoehto rakkauden lukoille ja silloille. Tiedättehän tavan, jossa rakastavaiset käyvät sulkemassa lukon sillan kaiteeseen ja heittävät avaimen veteen todistaakseen ikuista rakkauttaan. Kuuluisimmat sillat ovat Pariisissa, Venetsiassa ja New Yorkissa. Ongelmilta ei ole vältytty eikä tapa ole ihan varauksetta ympäristölle hyväksi.
 • Ehdotus: varataan metsäalue, johon rakastavaiset voivat istuttaa oman puun ikuisen rakkauden symboliksi. Tai ehkä pari voisi saada nimikkopuun jo olemassa olevasta metsästä.

 • Espooseen on avattu Rakkauden puutarha toukokuussa 2017, Helsingin Vuosaareen avataan ensimmäinen Rakkauden metsä keväällä 2018.
 • Etsimme edelleen ratkaisuja konseptin digitalisointiin ja kaupallistamiseen.

Veden tarina

 • Harvassa matkailumaassa voi juoda vettä suoraan hanasta ja vielä harvemmasta suoraan luonnonvesistä
 • Tehdään kestopulloja uudesta särkymättömästä lasista, jaetaan pulloja lentoasemilla ja satamissa
 • Pullon voi täyttää missä vain ja viedä matkamuistona kotiin ja taas seuraaville matkoille josta muodostuu pullon oma tarina.
 • Pullo on osa matkailijan tarinaa: matkailija saa osansa suomalaisesta puhtaudesta ja vieraanvaraisuudesta juomalla puhdasta vettä ja samalla hän osallistuu ympäristötalkoisiin vähentämällä muovijätteen syntymistä.
 • Lue lisää blogista klikkaamalla Veden tarina – otsikkoa

Hiljaisuuden kartat

 • starttivaiheessa oleva uusi InnovaatioLab – seuraa tiedottamista
 • idean äiti: Heli Heikkilä
 • tavoitteena luoda kartta, jossa on merkittyinä hiljaisuuden tyyssijat

Matkailun keltainen kirja

Matkailun keltainen kirja on Lapin yliopistoon vuonna 2013 valmistunut Pro gradu -tutkielmani,  joka tarjoaa näkemyksen ja vision Suomen matkailubrändin implementoinnista ja matkailualan tulevaisuuden kehittämisestä transmodernismista ja toiveikkaasta matkailusta (Hopeful Tourism) tukea ja inspiraatiota hakien, todellisuuden ollessa vahvasti läsnä teorian ja käytännön vuoropuhelun kautta.

Matkailun keltainen kirja esittelee Suomen vastuullisten matkailuosaajien täydennyskoulutuksen mallin, jolla varmistetaan matkailun ammattilaisten ammattitaidon vastaavan tämän ajan ja tulevaisuuden tarpeita.

Matkailun keltainen kirja 

Joulupukki – InnovaatioLab

 Matkailun tutkija Michael C. Hall   on pohtinut voisiko maailmalle leviävä viesti ilmastonmuutoksen uhkaamasta joulupukista havahduttaa ihmiset. Voisiko joulupukki – sen sijaan, että pyrkii nyt kaikin keinon  pitämään yllä kuvaa lumen luomasta talven idyllistä, osallistua taisteluun ilmastonmuutosta vastaan kertomalla avoimesti, että hänen kotipaikkansa talvinen idylli on uhattuna?

Lue lisää: Tappaako ilmastonmuutos joulupukin

Ota yhteyttä!

Kun tarvitset innostavia ja vastuullisia matkailu- ja koulutuspalveluita, ota yhteyttä Mood of Finlandiin. Voit lähettää sähköpostia, soittaa tai ottaa yhteyttä lomakkeella.